Amenajarea unei crame sau vinoteci acasă nu este doar pentru cei pasionați de vinuri. Amenajarea corectă a unei vinoteci poate oferi condiții optime pentru păstrarea vinurilor vechi. Odată ce îmbătrânește, vinul devine tot mai bun, iar tocmai de asta nu ar trebui să ezitați să realizați rafturile pentru vin. Spațiile deschise, frigiderele încorporabile sau rafturile fac posibilă amplasarea colecției de vinuri oriunde vă doriți: în spatele mobilierului de bucătărie, în insula de gătit, în living sau la subsol în cazul unei case la sol.

Există numeroase idei pentru amenajarea unei vinoteci la bucătărie. Rafturile pentru vin nu trebuie să fie neapărat la vedere, dar la îndemână. Le puteți poziționa fie sub blat, fie în partea superioară a bucătăriei. În cazul în care bucătăria este dotată cu insulă, atunci rafturile sau frigiderul încorporabil pentru vinuri se va integra de minune chiar în insula de gătit. De acest detaliu ținem cont atunci când efectuam bucătăriile la comandă pentru clienții Mobilis. Dacă aceștia planifică să amenajeze o vinotecă, atunci designerii noștri realizează un proiect în care rafturile pentru vin să fie un tot întreg cu restul bucătăriei. 

Materia primă pe care o folosim la producerea rafturilor este lemnul. Mulți clienți aleg și combinația dintre lemn și metal pentru mai mult stil. Iar pentru că vinoteca nu conține doar sticle de vin, nu uităm și de secțiunile separate pentru celelalte băuturi.

În cazul unei case la sol, vă permiteți să amenajați o adevărată cramă. Pe lângă rafturi, puteți alege și o măsuță cu scaune. Alte detalii precum un sertar separat pentru tirbușon și diverse ustensile sunt, de asemenea, indicate. Specialiștii Mobilis vă recomandă să optați și pentru un frigider încorporat în cramă exclusiv pentru vinuri.

Există nenumărate posibilități și moduri în care puteți amenaja o vinotecă indiferent de spațiul de care dispuneți. Nu limitați imaginația și veți reuși să creați un spațiu de excepție pentru propria colecție de vinuri.