Cum integrăm biblioteca în decorul casei?
Știm că multe persoane au renunțat la cărțile fizice în favoarea celor electronice, dar mai știm că nimic nu se compară cu mirosul de cerneală pe care îl simțim, răsfoind o carte. Bibliotecile au fost dintotdeauna ,,piesa de rezistență” a unei locuințe datorită impactului vizual pe care îl creează. Acestea oferă echilibru, confort și personalitate spațiului. Vom discuta astăzi despre cele mai importante întrebări pe care ni le punem atunci când planificăm amenajarea bibliotecii.
Primul lucru de care trebuie să ținem cont este camera în care urmează să fie instalată biblioteca. Pentru aceasta vă sugerăm câteva idei care pot fi potrivite în orice locuință:
- O cameră specială destinată bibliotecii! Dacă sunteți un cititor înrăit și vă place să achiziționați cărțile pe care le citiți, atunci este o opțiune interesantă pentru dumneavoastră. Puteți amenaja toată încăperea ca pe un spațiu de relaxare sau chiar un birou.
- Bibliotecă în camera de zi. Livingul este cel mai popular loc când vine vorba de poziționarea bibliotecii. Această cameră este special creată pentru relaxare, așadar biblioteca poate fi integrată cu ușurință. Puteți amenaja doar un perete cu rafturi sau chiar toți pereții camerei.
- Zone din casă greu de mobilat. Dacă aveți în casă un colț pentru care nu găsiți mobilierul potrivit, dar ați dori să-l utilizați, atunci puteți opta pentru o etajeră pe colț. Cărțile pe etajeră vor arată deosebit, iar pe lângă ele mai puteți adăuga și elemente de decor. Spațiul de sub scări este o altă idee pentru amenajarea bibliotecii. Efectul final va fi unul extrem de frumos, iar acest loc va deveni o ,,carte de vizită” a locuinței dumneavoastră.
Este important să alegeți biblioteca, ținând cont de volumul de cărți. Pentru un număr mic de cărți, un turn cu câteva rafturi sau o etajeră va fi suficient. Asigurați-vă că ați luat în calcul acest aspect, apoi alegeți locul amplasării. Designerii Mobilis vă pot ajuta în acest sens.
Odată ales locul potrivit, există trei elemente esențiale pentru o bibliotecă:
- Iluminarea naturală potrivită și suficientă. Pentru o lectură plăcută este indicată lumina naturală, iată de ce e recomandat să alegeți un spațiu luminos pentru locul în care se citește. Desigur, puteți adăuga și alte corpuri de iluminat pe lângă cele existente, cum ar fi veiozele sau lămpile de podea.
- Un fotoliu confortabil. Nu ne putem imagina o bibliotecă fără o canapea sau scaun care să vă ofere confort maxim. Încercați să alegeți ceva care să meargă mână în mână cu designul bibliotecii, dar care să fie și practic.
- Elemente de decor. Biblioteca poate fi personalizată în cel mai original mod cu diverse obiecte – flori, rame cu poze, tablouri, vaze. Pentru un stil minimalist, de exemplu, puteți decora rafturile cu ghivece mici cu plante, conuri de brad sau lumânări. Echipa Mobilis vine cu recomandări în acest sens de fiecare dată.
Bibliotecile moderne sunt realizate cât mai ingenios, având un rol atât funcțional, cât și estetic. Multe dintre ele sunt concepute astfel încât să poată încadra televizorul, pentru a economisi spațiu. Este dificil să găsiți o bibliotecă gata asamblată și care să respecte toate necesitățile dumneavoastră, și realizarea la comandă este o alegere optimă. În acest mod știți sigur că puteți transforma orice cameră exact așa cum vă doriți și că locuința va căpăta un aspect unic!
Colecția Mobilis numără deja câteva zeci de biblioteci de diferite dimensiuni amenajate pentru clienții noștri și ne bucurăm că putem crea astfel de spații de relaxare în propria casă!