Centrala termică este echipamentul care furnizează apă caldă și confort termic în locuința noastră. Există diverse tipuri de centrale care diferă după mai multe criterii: tipul de combustibil folosit, modul de funcționare, eficiența energetică și puterea de încălzire. Astăzi, însă, nu vom discuta despre aspectele tehnice ale cazanului, dar despre încorporarea acestuia în mobilierul de la bucătărie.

Mitul precum că nu ar trebui să încorporăm cazanul, fiindcă se va defecta mai rapid, a fost demult dezmințit de către specialiști.

Majoritatea clienților Mobilis optează pentru încorporarea centralei termice în mobilier din două motive principale:

  1. Aspect mai plăcut
  2. Spațiu suplimentar de depozitare

Atunci când cazanul este încorporat, acesta devine o parte a bucătăriei și nu un obiect separat care formează un dezechilibru în design. Pentru a obține un spațiu suplimentar de depozitare, este important să delimităm bine zonele. Astfel, ne asigurăm că niciun obiect nu va influența buna funcționare a cazanului. Noi venim cu diverse soluții pentru clienții Mobilis și creăm acel model de dulap care va satisface toate cerințele.

Un alt lucru de care trebuie neapărat să ținem cont este accesul la cazan. Inginerii de la Mobilis concep în așa fel mobilierul în care este încadrată centrala termică încât meșterii care o vor deservi în viitor să aibă ușor acces. De asemenea, este nevoie și de o bună aerisire pentru care se montează grile special concepute pentru acest scop.

Împreună cu clientul stabilim cum va arăta dulapul în care va fi încorporat cazanul, ce spații suplimentare să adăugăm precum și materialele din care va fi executat.