Manere si butoni pentru mobilier – modele si tendinte

Manere si butoni mobilierAmenajarea interioara a casei pune mereu pe loc principal mobilierul, al carui stil dicteaza directia intregii incaperi. Importanta pe care mobilierul o are face ca toate elementele care il alcatuiesc sa fie la randul lor importante ca design si functionalitate. Cand vorbim de accesorii pentru mobilier, majoritatea persoanelor se gandesc la manere sau butoni, ele fiind cele cu care interactioneaza de fiecare data cand deschid usa de la dulap sau sertarele. Intelegem de ce pentru orice persoana in cautare de mobila aspectul manerelor si al butonilor conteaza. La fel si functionalitatea lor.

Manerele pentru mobilier – accent pe functionalitate

Manerele verticale se folosesc in special pentru usi, pe cand manerele orizontale pentru sertare, insa in ultima vreme manerele verticale au ajuns sa fie folosite si pentru usile mobilierului de bucatarie. De ce? Deoarece un asemenea amplasament este mult mai practic si mai placut estetic. Manerele supradimensionate, care ocupa aproape toata suprafata sertarului, dau personalitate mobilierului ultramodern, de aceea sunt folosite cu succes. La pol opus se situeaza manerele din sticla securizata, transparente, ce cauta sa nu iasa in evidenta si sa se incadreze in ansamblul mobilierului. Pe orice tip de mobilier ar fi folosite, manerele din sticla confera un aspect ultramodern. In principiu, manerele din aluminiu sau zamac pentru mobila sunt cele mai practice datorita aspectului usor de integrat, a durabilitatii in timp si a greutatii lor reduse ce permite montajul pe placi subtiri, din lemn. Pe langa manere cu aspect argintiu, se pot incerca manere cu finisaj bronz sau negru, care sa iasa in evidenta.

Butonii pentru mobilier – accent pe discretie

Manerele moderne cu aspect tip bara, rotunde sau late se preteaza pentru orice stil de mobilier modern. La fel si butonii moderni si minimalisti. Se poate merge mai departe si incerca o combinatie de manere si butoni, din aceeasi gama desigur, pentru mobilierul de bucatarie, ca un mod de a rupe monotonia. Detaliu butoni mobilier lemnPe de alta parte, butonii clasici vor da mereu o nota de eleganta si distinctie mobilierului cu acelasi stil. Pentru mobilierul clasic, singurele tipuri de butoni si manere care se potrivesc sunt cele clasice. Butonii vin intr-o varietate mare, adaptata tuturor tipurilor de mobilier. Butonii pentru mobila de copii sunt rezistenti si distractivi, intruchipand personaje dragi lor precum pisica, balena, purcel, avion sau masinuta. Un sfat util pentru parintii care nu vor sa investeasca in achizitia unui mobilier special pentru copii – butonii mobilierului normal de dormitor pot fi inlocuiti cu butoni pentru copii, iar astfel mobilierul va fi perfect adaptat spiritului copilariei.

Producatorul de accesorii – garantia calitatii

Colaboram indeaproape cu unul din liderii in materie de butoni si anume producatorul de accesorii Siso. Producatorul de manere si butoni Siso provine din Danemarca, iar calitatea produselor este mereu cea asteptata. Accesoriile pentru mobila furnizate de acesta sunt specifice stilului scandinav: minimaliste, elegante ca design si, nu in ultimul rand, functionale. Un alt producator de accesorii pentru mobila cu care colaboram foarte bine este Viefe, brandul spaniol recunoscut in intrega lume pentru calitatea si designul exceptional. Manerele producatorului Viefe sunt solutii inovative, diferite ca design si rezistenta. Am tot vorbit de butoni si manere pentru mobilier, insa pentru sertare exista si o a 3-a optiune – sistemul de deschidere prin apasare, care nu necesita manere sau butoni. Sistemul acesta se bazeaza pe glisierele dotate cu un sistem care permite sertarului sa se deschida printr-o simpla apasare si sa se inchida foarte usor.