Cum amenajezi un hol îngust

Holul poate fi spațiul care să dea cele mai mari bătăi de cap în momentul în care te hotărăști să-l amenajezi. Vorbim în special de holul de la intrare care îndeplinește rolul de ”gazdă” a casei. Astfel că el trebuie să fie primitor, dar în acelși timp și foarte util, având în vedere că acolo vei depozita hainele, pantofii și alte dulapuri pentru depozitarea mărunțișurilor.

Alege dulapuri pe toată lungimea holului. Aceasta poate fi o soluție salvatoare mai ales dacă apartamentul este mic și nu prea ai locuri de depozitare. Dulapurile care acoperă tot peretele sunt extrem de utile și de practice și pot ”ascunde” un hol plin. Partea mai puțin plăcută, în cazul în care ești un ”artist” boem este faptul că odată amplasat un astfel de dulap, nu prea mai rămâne loc de alte decorațiuni.


Punerea fotografiilor de artă și de familie ar putea fi soluția perfectă, pentru a risipi natura plictisitoare a acelui spațiu.

Alege fotografii cu tine și familia ta și plasează-le pe tot peretele. Sau poți face jocuri de aranjamente, astfel încât să dai senzația de intim.

Pune o oglindă mare, de jos până sus, la capătul holului, în partea în care se reflectă puțină lumină.

De asemenea, poți picta perete rămas gol pentru a contrasta și a distrage privirea de la dulapuri sau de la etajere. Folosește o culoare caldă, pământie.

Optează pentru un covor lung, care să acopere tot mijlocul holului. Culoarea acestuia ar trebuie să fie una mai închisă, de preferat în mai multe culori, pentru a da viață spațiului.